Samtale, samarbeid og deling for ildsjeler, lokalsamfunn og interessegrupper i Norge

Origo er gratis og enkelt å bruke. Les mer om hva Origo er

Offentlige innlegg fra hele Origo

Arbeiderpartiet med smakfull landbrukspolitikk

Arbeiderparti i opposisjon vil at landet skal videreføre en god landbrukspolitikk som produserer både smakfull og mat med høy kvalitet i hele landet.

Ønsker flertall for forutsigbarhet

Arbeiderpartiet lanserer i dag sin landbrukspolitiske plattform. Målet er økt norsk matproduksjon, og partiet håper den kan bidra til et avklart, landbrukspolitisk flertall i Stortinget.

Næringspolitisk talsperson Else-May Botten leder lanseringen i i Mathallen Oslo. Arrangementet er imøtesett med stor medieinteresse. Knut Storberget og Jonas Gahr Støre presenterer plattformen, hvorpå representanter for Forbrukerrådet, NHO, LO og bondeorganisasjonene holder kommenterende innlegg.

Sparebank 1 Modum - Moingen Cup 2014

SPAREBANK1 MODUMMOINGEN CUP 2014

SØNDAG 1. JUNI 2014

Annonse

Her er noen av de nyeste bildene på Origo

Ap ønsker landbruksflertall

- Like sikkert som at Høyre/Frp-regjeringen har et parlamentarisk grunnlag i Stortinget, er det at den ikke har flertall for dramatiske omlegginger av landbrukspolitikken. Det er viktig for Norge. Men forbrukere og næringsutøvere trenger mindre usikkerhet og mer forutsigbarhet. Avklarte hovedlinjer for landbrukspolitikken vil være et viktig bidrag i så måte, og med plattformen inviterer vi til slike avklaringer, sier Arbeiderpartiets landbrukspolitiske talsperson, Knut Storberget.

Han legger ikke skjul på at det siste halvåret har bidratt til alt annet enn forutsigbarhet:

Unnskyld til en gammel dame

Det er selvfølgelig altfor sent. Hun er død for lenge siden, men dagens byblogg hadde jeg tenkt å bruke til å si unnskyld til en av Torstrands virkelige klassikere: Torstrands Radio som hun var kjent som, eller Andrea Austen som jeg tror hun het.

Et Pauli ord om moral-psyker, sladder og dømmesyke.

Et Pauli ord om moral-psyker, sladder og dømmesyke.

Bidrag og folk nær deg

26947 folk 62881 innlegg 370546 arrangementer 4035 soner 100721 bilder

Demokrit, atoma og vi

Tanken om at alt er samansett av bitte, bitte små byggjesteinar finn vi hjå greske naturfilosofar for 2400 år sidan. Demokrit er godskriven denne tanken; der finst udelelege partiklar, som alt er sett saman av. Han kalla desse partiklane atom. Vitskapen har i vår tid utvikla denne grunntanken langt vidare og fortel oss ei fascinerande historie.

Systemet i grunnstoffa

Ein sumarkveld kring 1870 kom ei einsleg kvinne gåande med eit knyte i handa og ein unge på armen.

EIN KVINNELAGNAD

Før i tida var det større skilnad på folk enn no. Den som var fødde i fattigdom, hadde lita von om å koma seg fram, fattigdomen var ein lagnad dei ikkje rådde med. Me som lever i dag med overflod av god mat, trygder og stønad av mange slag, kan vanskeleg forstå korleis mange laut greia seg i eldre tider.

Ein sumarkveld kring 1870 kom ei einsleg kvinne gåande med eit knyte i handa og ein unge på armen. Ho fylgde bygdevegen forbi gardane i Borstronda og fram til Rongshaugen, der utsynet over bygda ho kom til, var storfeld og vakker. Ho stogga opp og såg seg om, eit blinkande vatn i dalbotnen, vene gardar og angande bøar rundt ikring. Men korleis var folka i denne vene bygda? Ville dei ta vel imot denne framande, som kom med eit lite barn? Ho var trøytt og sliten etter ei lang ferd, og barnet sutra og skreik. Kvar skulle ho gjera av seg? Ho var vel van med å liggja på låven slik vart det no og.

Gåsvær og Storholmen ; egnet for lakseoppdrett?

Salmar Nord a/s har søkt kommunen om oppdrett på lokaliteten Storholmen

HJELP......

Denne elghund hannen på 8 år trenger et nytt hjem snarlig, for å unngå avlivning.!!!!

Stø lærarane i kampen om arbeidstid!

For å skapa ein god skule, og vidareutvikla kvaliteten i skulen er det ein føresettnad at det er god dialog mellom arbeidsgjevar og arbeidstakar. Denne dialogen spring ut av tillit og respekt.

LO Sunnhordland har tillit til den jobben lærarane utfører.

Kun én ny byråd

Helge Stormoen (Frp) tiltrer som byråd om en drøy uke.

Bergens nye byråd for kultur, næring, idrett og kirke heter Helge Stormoen. Han tiltrer den 2. mai, altså om en drøy uke.

Knapt ett år igjen å leve...

Han var hos legen. De hadde gjennomgått helsen hans og den var, for å si det forsiktig, ikke mye å skryte av.

Det var diabetes, det var hjerte- og kar-utfordringer og flimmer både her og der og jeg lurer på om ikke også leveren var ute og syklet.

Jeg velger meg april

"EIK Tønsberg old girls" alias Barkåker med ventet seier

Seriestarten i fjerdedivisjon gikk onsdag kveld og som forventet fikk det unge laget til Teie problemer med gjestene fra Barkåker som vant 3 – 1.

Vedtak i kommunestyret om høring reservasjonsretten!

Onsdag kveld 23. april vedtok et solid flertall i Songdalen kommunestyre å slutte seg til anbefalt høringsuttalelse fra Tjeneste- og levekårskomiteen (likelydende rådmannens opprinnelige innstilling) vedrørende Helse- og omsorgsdepartementets utsendte høring om reservasjonsretten. 18 stemte for og 7 imot. Etter voteringen varslet Krf-representant lovlighetskontroll på deler av innholdet, men nedenstående vedtak blir oversendt departementet straks.

Kommunestyret mener i utgangspunktet at sakens karakter og innhold ikke egner seg for høring.

Bruk hoveddøra!

Det offisielle Norge vegrer seg, men ingen kan forhindre enkeltrepresentanter fra å ta imot Dalai Lama på Stortinget. Foto: Vidar Ruud, ANB

Om drøyt tre uker feires 200-årsjubileet for den norske grunnloven. Der er ytrings- og forsamlingsfrihet og allmenn stemmerett kjerneverdier. Og nå er det bred enighet i Stortinget om å videreutvikle Norges grunnlov, slik at den også skal omfatte sivile og politiske menneskerettigheter. Håndteringen av det kommende besøket til fredsprisvinner Dalai Lama gir god grunn til å spørre hvor dypt våre nasjonale kjerneverdier stikker hos dagens politikere.

Årsmøte i Arbeiderpartiets samepolitiske forum valgkrets nr 5 Vesthavet

Det kalles med dette inn til årsmøte i Arbeiderpartiets samepolitiske forum i valgkrets nr 5 Vesthavet lørdag 10. mai kl 1300 på Tjeldsundbrua Kro, Tjeldsund. Det anslås at møtet tar to-tre timer. Møtet avsluttes med enkel servering.

Kommuneparti i valgkretsen er Dyrøy, Salangen, Lavangen, Gratangen, Skånland, Ibestad, Harstad, Bjarkøy, Kvæfjord i Troms fylke og kommunene fra og med Saltdal, Beiarn og Meløy og nordover i Nordland fylke.

1.maiprogram i Oslo

Oslo Arbeidersamfunn starter dagen på Vestre Gravlund, der det tradisjonen tro skal holdes appeller for blant annet tidligere partiledere, statsministere og utenriksministere.

Oslo Arbeidersamfunn har ansvar for Werna og Einar Gerhardsens og Trygve og Randi Brattelis graver, mens Bygdøy/Frogner Arbeiderpartilag har ansvar for Frydenlund og Lange.

En annen tradisjon er at det er de nyeste styremedlemmene i Oslo Arbeidersamfunn som holder appellene. I år er det derfor Eva Grainger og Iselin Paulsen som holder appellene ved henholdvis Gerhardsens og Brattelis graver.

Nordlands trompet langt mot sør

Du har helt sikkert støtt på dem – folk som på høylytt og gjerne brautende vis dominerer et sted. De er gjerne på restaurant eller et hotell, men de kan naturligvis være over alt. De kan være av alle nasjonaliteter, men vi nordmenn går ikke fri. Slett ikke.

Et skrekkens eksempel var på et hotell i Palma Nova på Mallorca for mange år siden. En kvinne fra Sunnmøre herjet og herset med mannen og ungene, kelnerne og resepsjonsfolkene, og det var til plage for absolutt hele hotellet.

1. Mai i Folldal

Tradisjonen tro – det blir 1. Mai fest i Folldal på Gruvekroa som avsluttes med demonstrasjonstog fra Rutebilstasjonen. Håper mange har lyst og anledning til å være med oss denne dagen. “Frihet i fellesskap” er årets 1. mai-slagord, og 1. mai merke har bilde av Nelson Mandela

Her følger dagens program:

Ferd inngår partnerskap med Selvaag bolig om utvikling av to nye felt på Ensjø

Ferd skriver på sine hjemmesider at de en stund har søkt etter en partner for utvikling og realisering av de neste delfeltene i Tiedemannsbyen på Ensjø. Felt som vil gi ca 330 nye boliger. De opplyser at man nå har valgt å inngå et 50/50 samarbeid med Selvaag Bolig ASA.

Soner

Soner er Origos møtesteder. De kan fungere som blogger, diskusjonsgrupper, fotosider eller prosjektverktøy. Disse sonene har vært ekstra populære i det siste:

PÅSKEBILDER 2014 : Send oss dine Påskebilder
Bartender : Her får du tips til det du trenger for god drikke!
Norsk Dragracing Gardermoen : Norsk Dragracing arrangerer dragraceløp på Gardermoen Raceway som ligger vis à vis Oslo Lufthavn
Rc-Lillehammer 2014 : Radiostyrte fly,biler,båter osv
bbkl : (Ingen beskrivelse)
Samlerforum Grenland : Bøker,postkort,mynter og sedler,frimerker,diverse
Testblogganett : Dette er en åpen testblogg

I løpet av uken er det skrevet 272 innlegg, 2207 kommentarer og lagt ut 2993 bilder i Origos 10069 soner. Origos største sone har 12799 medlemmer.

Folk

Origo har 404227 registrerte medlemmer. Av disse var 2123 innom sist døgn.

Lokalsoner

En lokalsone er et møtested for folk, samtaler og nyheter fra og om stedet du bor. I samarbeid med lokale redaksjoner skal vi åpne lokalsoner for hele Norge. Hittil har vi åpnet 65 lokalsoner. Disse vokser mest:

Arrangementer

På Origo kan du legge ut arrangementer og finne ut hva som skjer i din del av landet.

Identitet og roller

Hvis du vil, kan vi sjekke hvem du er slik at de du diskuterer med kan vite at du faktisk er den du gir deg ut for. Med en bekreftet rolle kan du i tillegg skilte din tilhørighet når du uttaler deg i kraft av din rolle i en organisasjon. (Fulle navn vises kun når du er logger inn.)

Bjørn Ø. Ø.
Nestleder, tillitsvalgt og seksjonsleder Fagforbundet Brønnøy og Vevelstad, Fagforbundet
Bjørn Ø. Ø.
Nestleder Fagforbundet Nordland, Seksjon kontor og adm., Fagforbundet
Bjørn Ø. Ø.
Nestleder f, Fagforbundet
Peter H.
Student Film & TV - 2013, Westerfag
Jonas N.
Leder av Modum Unge Høyre, Unge Høyre
Liselotte H.
Ansatt, Westerfag
Amund H.
Daglileder, Saloon 7null4
Alexander R.
Sekretær i Romerike SU, Sosialistisk Ungdom
Ann-Jorunn A.
Produsent for STEMMER, Eidsvoll Playbackteaterforening
Marius M.
Journalist, Firda

41157 har fått bekreftet sitt virkelige navn. 76806 kan signere bidrag med offisielle roller i partier, bedrifter eller organisasjoner. 117747 kommentarer og innlegg er signert med en bekreftet rolle.

Samtaler

Akkurat nå pågår 227 samtaler på Origo. Dette er noen av de mest aktive:

Tøys og Tull, mattips, dikt, alvor, gode råd og bilder m.m. 34689
« LAKSEBURGER MED COLESLAW. Burger: 400 g rå laks, 200 g røykel…» — Laila K. H.
Ha en riktig fin dag, alle ORIGO venner 20657
«Ja , uff.. – får håpe den solen varmer skikkelig og at det ikke b…» — Unni D.
MORROKLUMPEN HUMOR OG SKJEMT En sone helt uten smak av sukat. 19095
«Morn, Morn !!! Bare sånn snarest innom for ¨å ønske dere en fin…» — Gerd P. O.
Peis og Grill 11292
«Det kan være et godt bett i en kort periode etter at isen er gått…» — Tron H.
NKF's historiefremstilling: Ingen sjøsamer mellom år 1100-1850 7563
«Bergsland 1998 kan bestilles herfra det er forøvrig ikke “typisk”…» — Jan H.

Origo-bloggen

Siste nytt fra den offisielle bloggen til Origo.

Takk for meg!

Etter nesten tre innholdsrike år i Origogruppen takker jeg for meg. Det har vært lærerike år hvor jeg har jobbet mye med digital k…

Visuell magi - når Even tryller data om til bilder

Offentlige institusjoner har i flere år klødd seg i hodet over hvordan de skal bruke sosiale medier. Kanskje de kan få minst like …

Nytt fotoredigeringsverktøy på Origo - Pixlr

Når du skal redigere banner i en sone du har på Origo, vil du fra nå bruk Pixlr, ikke Picnic som tidligere. Redigeringsverktøyet P…

Social Timing: Nå kan du forhåndspublisere på Origo

Foretrekker du å skrive et utkast og lagre før du trykker publiserer? Eller har du funnet ut at tirsdag 08:30 er det PERFEKTE tids…

Siste nytt fra vi som lager Origo

Origo er alltid under utvikling. Vil du bidra med forslag eller spørsmål, håper vi du tar turen innom Vaktmesterkontoret.

Oppdatering som kan brekke enkelte ting

Vi har kjørt ut en viktig oppdatering som legger grunnmuren for noen viktige forbedringer vi vil komme med framover. Vi har gått g…