Samtale, samarbeid og deling for ildsjeler, lokalsamfunn og interessegrupper i Norge

Origo er gratis og enkelt å bruke. Les mer om hva Origo er

Offentlige innlegg fra hele Origo

Dale IL Fotball. Kulturscene Fjaler.

15.10.2016 i Parken, Dalstunet i Dale. Kulturscene Fjaler.

Morgenandakt 25. oktober 2016

Fra Heinrich Müllers andaktsbok Nåde og Sannhet.

25. OKTOBER

"Ei tid for alt"! Nu kom tida for å se seg tilbake :-)!

Om man våger da :-)? En etterlater seg forskjellig der en “farer frem”. Ikke alt vedkjenner man seg med glede, – men det hender det dukker opp “en idyll” i speilet :-))! Det som har vært her inne er til helga blitt historie, – og “speiler” tida som var.

Som normalt er, kommer uønskede hendelser alltid brått på :-). Selv forventede hendelser. Og vi som aktører i livet får avfinne oss med det, – se fremover og stake ut ny kurs :-)!

Etter tett på 9 år på “Origo” og “Heia Ballstad”, er det lagt igjen “nån spor i cyberspace” :-), – så dagene frem til nedstenging av “plattformen” prioriteres til “trådsamling” :-)! Det er etter hvert blitt anselige kvanta tekst og bilder, så her er neppe mer enn “tida av veien” til jobben :-)!

Annonse

Her er noen av de nyeste bildene på Origo

JEG FORSTÅR IKKE

Jeg kan ikke forstå hvorfor man ikke kan juble mer for damene i fotball.

LSK DAMER HAR VUNNET CUP-FINALEN 2 ÅR PÅ RAD.

FN-dagen idag, 24.okt.!

I ‘gamle dager’ gjorde folkeskolene stas på FN ved at elevene ble aktivisert med relaterte oppgaver.

Snart slutt

Ved Nordsinni går det ikke lenger noe tog, og slik er det i grunnen her på Origo også.

Kjære medlemmer og lesere.

Bidrag og folk nær deg

29693 folk 62628 innlegg 450146 arrangementer 4102 soner 107564 bilder

Ukastrert hannkatt funnet Nedre hagavei - Årnes

I mai 2016 dukket han opp småskadet på ene framlabben. Han var mer sky da. Benet ble bra, men katten fortsatte å komme, tigge etter mat. Ingen naboer kjenner katten. Den kommer og går to til tre ganger om dagen til Gateteie 94, Nedre hagavei, Årnes. Til høyre etter at du har passert Fjellfoten byggefelt. Katten har blitt kosete, ønsker seg inn, og har klart hatt en eier. Han er korthåret sort med klassiske hvite tegninger. Ta kontakt med Dyrebeskyttelsen Norge Hedmark dersom du kjenner til katten!

Sort og hvit, korthåret hunkatt, Hakadal

Ett år gammel, chippet og sterilisert hunnkatt gikk ut fra hjemmet sitt fredag morgen 21.10 og har ikke vist seg siden, noe som er helt uvanlig. Redd hun er innestengt eller at det har skjedd noe med henne. Vet du noe, ta kontakt med Marit 982 20 118 eller Bjørn 901 06 137.

Frank på farten.

Er det noen som har sett vår kjære Frank? Han er en voksen hannkatt på 12-år som aldri har lagt ut på langtur før. Han er bosatt på Snekkermoen på Skarnes og han var sist inne til middag søndag 16.oktober. Frank er en robust kar, hovedsakelig svart, hvit i brystet, hvit på frempotene og hvite sokker på baklabbene, kastrert og chippet. Han er snakkesalig og kosete, enkelte ganger kan han være tøff i trynet:), skeptisk til andre mennesker, elsker fisk og “kupjolter” (melk). Vi har leitet høyt og lavt i hele nabolaget og snakket med naboer uten å finne pusen vår. Han er høyt savnet og vi setter pris på alle tips vi kan få.

Edward Rubikons mysterier - Mørkets bok av Aleksander Kirkwood Brown og Andreas Iversen

Den nye jenta i klassen heter Nadira. Hun sladrer hele tiden. Edward, som er vant til å komme på rektors kontor, blir sendt dit enda oftere fordi hun sladrer. Men Edward driver med noe som er mer viktig enn matte. Han og kameraten Kasper må redde verden fra Ank`An-Zuhl, en gud som hersket på jorden for millioner av år siden. Ank`An-Zuhl ser ut som "et vandrende mareritt med masse tentakler" og han kan lukte en dråpe blod i tusen liter løksuppe.
Boka er både spennende og morsom. Den har vanlig tekst, er litt tegneserie og har mange flotte illustrasjoner i tillegg.

BONNEGOLT SKOLE OG DET GAMLE ORGELET

På gården Bonnegolt, som ligger på østsiden av Farrisvannet, ble det i 1855 satt opp et nytt skolebygg, etter at skolen inntil da hadde hatt tilhold i leide lokaler.

Tobias - lovende odøling som elsker å gå langt

Tobias Fløiten født 01.10.2001

Tobias Fløiten (15) har markert seg i flere år allerede som en gutt med stort talent for skøytesporten. I fjor gikk Tobias i den såkalte 13-årsklassen og hadde best tid på samtlige distanser her i landet, fra 500 til og med 3000 meter.

Julehijab, marsipanhøner, kyllingribbe og kalkunpølser

Siw B. Nicolaisen, Dagbladet

Hvis dere ikke vet det, det finnes mennesker i dette landet som ikke tror på Jesus, som ikke tror på jul, som ikke har tradisjon i å bake pepperkakehus og lage dorull-nisser. De kan bli lei seg og ganske sikkert kan de komme til å bli støtt.

Kreativ hagedesign tirsdag 25 oktober 2016

Syltynn lønnsnemd - kjemp for demokratiske sykehus

Så har det skjedd igjen – det som Den internasjonale arbeidsorganisasjonen, ILO har kritisert Norge for flere ganger; bruken av tvungen lønnsnemd. Denne gangen var det hverdagshelter i helsevesenet som ble rammet. En ubetjent vakt på Nordlandssykehuset startet tilsynelatende det som fikk arbeidsministeren til å avslutte streiken. Først ville ledelsen ved sykehuset beordre en lege som hadde fri. Det ville i såfall løst problemet, men likevel valgte man til slutt å trekke beordningen tilbake. Det er uhørt og viser at man spekulerte i lønnsnemd. Noe liknende skjedde i Helse Bergen allerede forrige uke, hvor man nektet å søke om dispenasjon. Det er vanlig praksis i streiker å søke om dispensasjon, og fagforeningene innvilger de aller fleste. Det er uhørt at arbeidsgiverne i Spekter bryter denne praksisen.

Akademikerstreiken har vært forsvarlig, og fra første stund var akutt, psykiatri, barn/ungdom og kreft skjermet. Derfor gir det ikke et riktig bilde når totalt 10.000 konsultasjoner og 1400 operasjoner er utsatt. Tallene forteller lite om pasienters liv og helse er truet her. Vi må stole på at høyt kompetente leger i deres vurderinger om at så ikke er tilfelle.

Ottoen DEN SISTE BY ORGINAL

Her er et bilde av Ottoen I abbey road,England.

Bobby McGee ~ Janis Joplin ~ Woodstock '69

De som bommer på bygda

Tekst: Erling Kjekstad – Nationen, 14. okt 2016


Listeforslag fra Oslo Arbeidersamfunn

Styret i Oslo Arbeidersamfunn har i møte 10. oktober behandlet nominasjonskomiteens henvendelse og fattet vedtak om å fremme dette forslaget for nominasjonskomiteen:

Til kamp for Heimevernet

Heimevernsbasen HV-11 på Setnesmoen i Rauma blir lagt ned viss regjeringa får det som dei vil, trass i at det er den einaste basen mellom Bergen og Værnes. Setnesmoen er hovudbase for 3000 HV-soldatar i Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane.

Regjeringa ser ut for å ville sentralisere mest mogleg på kortast mogleg tid, og det er gale nok at dette går ut over tenestetilbodet til folk. Men denne gongen kan det også gå utover tryggleiken til folk, og det må stoppast.

THIMMI SAVNET PÅ MAGNOR.

*HAR NOEN SETT THIMMI? Han er en 1 år gammel hannkatt. Helt spesiell med lys pels med svakt mønster og helt mørk hale. Blå øyne. Er en slank og hengslete “tenåring” som skulle kastreres i disse dager. Kanskje var det det han forstod og dro på vift! Thimmi ble sist sett Lørdag 1.Oktober ved hjemmet sitt i Elvefaret på Magnor. Vi har gått dør til dør i nabolaget og etterlyst han via sosiale medier. Kanskje han har gått langt og ikke finner veien hjem? Eller er blitt innestengt noe sted? Takknemlig om du sjekker rundt hos deg og holder øynene åpne. Han er dypt savnet i hjemmet! Og er Veslas bestevenn! Håper noen har sett han og kan gi oss tips om hvor han kan være! Ring 90 12 69 61 om du har sett Thimmi nå eller tidligere!

Tirsdagstreff høsten 2016.

Tirsdag 11.10. kl 1800 til 2100 er det fluebinding på Klubbhuset til SJFF i Løkkevegen 1.

Soner

Soner er Origos møtesteder. De kan fungere som blogger, diskusjonsgrupper, fotosider eller prosjektverktøy. Disse sonene har vært ekstra populære i det siste:

Trim i Førde Sentrum : Trim i Sentrum

I løpet av uken er det skrevet 97 innlegg, 407 kommentarer og lagt ut 471 bilder i Origos 10446 soner. Origos største sone har 17804 medlemmer.

Folk

Origo har 433670 registrerte medlemmer. Av disse var 302 innom sist døgn.

Lokalsoner

En lokalsone er et møtested for folk, samtaler og nyheter fra og om stedet du bor. I samarbeid med lokale redaksjoner skal vi åpne lokalsoner for hele Norge. Hittil har vi åpnet 64 lokalsoner. Disse vokser mest:

Arrangementer

På Origo kan du legge ut arrangementer og finne ut hva som skjer i din del av landet.

Identitet og roller

Hvis du vil, kan vi sjekke hvem du er slik at de du diskuterer med kan vite at du faktisk er den du gir deg ut for. Med en bekreftet rolle kan du i tillegg skilte din tilhørighet når du uttaler deg i kraft av din rolle i en organisasjon. (Fulle navn vises kun når du er logger inn.)

Rayner S. L.
Styremedlem, Produsent, Melbu Samfunnshus SA
Monica M.
Monica M.
Medarbeider, Mjøndalen Sportsbar
Kenneth H. H.
Frontredigerer/journalist, Rana Blad
Per A.
1 VARA i kommunestyret i Ringerike og Nestleder i helse, omsorg og velferd., Kristelig Folkeparti
Stig H. B.-H.
Daglig leder, Feedback Studios
Kristian R.
Ingrid B. I.
Styreverv Kjernen, Øverland Andelslandbruk BA
Kristin F.
Styremedlem Røros SV , Sosialistisk Venstreparti
Agnete M. H.
Fylkessekretær, AUF i Finnmark

47324 har fått bekreftet sitt virkelige navn. 105411 kan signere bidrag med offisielle roller i partier, bedrifter eller organisasjoner. 124603 kommentarer og innlegg er signert med en bekreftet rolle.

Samtaler

Akkurat nå pågår 62 samtaler på Origo. Dette er noen av de mest aktive:

APs STORE KONGSTANKER OM SEG SELV !!! 11848
«Å være liberal i synet på noe er ikke det samme som flat og indiv…» — Oddjob
Vi som seilte! 640
«Det er vel vi andre som skulle takke, Teddy!» — Astrid W.
Larviks hvalfangsthistorie 142
«Dessverre går det mot slutten på den tiden vi kan legge inn bilde…» — Jan E. B.
forumLARVIK....... hva nå ? 86
«Wow, måtte le av denne diskusjonen fra Origos “barndom” som noen …» — Ranveig F.
Vegetarmat 39
«Bestite via et antikvariat en gammel bok om ernæring, som fremdel…» — Ranveig F.

Origo-bloggen

Siste nytt fra den offisielle bloggen til Origo.

Takk for meg!

Etter nesten tre innholdsrike år i Origogruppen takker jeg for meg. Det har vært lærerike år hvor jeg har jobbet mye med digital k…

Visuell magi - når Even tryller data om til bilder

Offentlige institusjoner har i flere år klødd seg i hodet over hvordan de skal bruke sosiale medier. Kanskje de kan få minst like …

Nytt fotoredigeringsverktøy på Origo - Pixlr

Når du skal redigere banner i en sone du har på Origo, vil du fra nå bruk Pixlr, ikke Picnic som tidligere. Redigeringsverktøyet P…

Social Timing: Nå kan du forhåndspublisere på Origo

Foretrekker du å skrive et utkast og lagre før du trykker publiserer? Eller har du funnet ut at tirsdag 08:30 er det PERFEKTE tids…

Siste nytt fra vi som lager Origo

Origo er alltid under utvikling. Vil du bidra med forslag eller spørsmål, håper vi du tar turen innom Vaktmesterkontoret.

Vi pensjonerer nå Origo.no

Origo har i ni år vært en sosial plattform der hvem som helst har kunnet opprette profiler og soner – alene, i grupper og for loka…