Samtale, samarbeid og deling for ildsjeler, lokalsamfunn og interessegrupper i Norge

Origo er gratis og enkelt å bruke. Les mer om hva Origo er

Offentlige innlegg fra hele Origo

Konfirmasjonsvere' vart i år som i fjor!

Ei blajnning a strålanes vårver og nån skjekkeli’e sny- og haggelbyga, – så sånn sett va’ ajlt ve’ det vanli’e :-))! Her e det søndagens konfirmantgruppa som med kromma nakke og improvisert værneutstyr mot våt, kvit ne’bør, lægg i vei fra Bedehuse’ tell kjerka. Sekt’n va’ nok nåkka bere i år, men det va’ mijnst like kajldt :-))!

Klekk i bilde førr å få bere oversekt over forhojllan!

Mistet tre år med bilder Den mest fotograferte generasjon kommer ikke til å ha noen bilder igjen om 10 år, advarer eksperter. Og det er ikke bare fordi de glemmer å sikkerhetskopiere.

Google-sjefen advarer

1 mai 2015 er over og på Skotfoss fylte de igjen skoleplassen.

1 mai, like mye folk fra år til år. Nesten så en tror at bildene er kopiert? Her er noen fra folkefesten i år. Er det kakene til Skolemusikken eller er det talen som trekker folk? Årets russ foretrakk kaken. Selv med langhelg fylte Skotfoss beboerne skoleplassen. Men det er ikke bare NSB som har forsinkelser, toget på Skotfoss ble også litt forsinket i år. Det var godt planlagt av veteranbilene, som kom i en uendelig rekke krusende over et fylt torg. På Skotfoss får en til alt, fine var de i glinsende krom. Vell blåst.

Bildeserie med 14 bilder bla ved å trykke på pilene
Annonse

Her er noen av de nyeste bildene på Origo

Arbeidsminister Robert Eriksson`s landsmøtetale 2015.

Se Arbeidsminister Robert Eriksson`s svar til Yngve Hågensen i hans tale til landsmøtet i 2015. Robert Eriksson er en handlekraftig minister som kommer til å få jobben gjort.

.

Hvor mye gir man til konfirmanten?

I avisen sto det at norske konfirmanter i gjennomsnitt får gaver for 33.500 kroner – til sammen. Men her må det vel nesten mangle en null? Enten det, eller så har de skrevet «norske», når det egentlig skulle stå «albanske» eller noe annet fattig. Det var overraskende lite penger. Hva får ungdommen for 30.000–40.000 kroner nå om dagen? Sykkel?

Det er jo nesten mobbing, spør dere meg. Da kan man jo like gjerne droppe konfirmasjon.

Hval Sjokolade igjen med fallende omsetning og underskudd

30. april 2015 var det tid for årets generalforsamling. I overkant av halvparten av alle aksjene var representert i forsamlingen som ble avholdt i selskapets lokaler i Sandefjord. Styreformannen Vidar Ullenrød kunne rapportere om fallende omsetning og et negativ resultat.

Bidrag og folk nær deg

28614 folk 62566 innlegg 420576 arrangementer 4109 soner 104705 bilder

Kattunge funnet på Fetsund

Skilpaddefarget langhåret kattunge, ca. 5-6 mnd. gammel funnet ved Rema 1000 på Fetsund 2. mai. Tillitsfull og kosete. Bærer preg av å ha gått ute noen dager uten mat og drikke. I fosterhjem hos Dyrebeskyttelsen Lillestrøm og omegn. Dersom noen savner den, ta kontakt med Nina Dahl på mobil 95914866.

Nei til skjenking på danskebåten!

I dag er det blitt umogeleg å reise med danskebåten utan å bli offer for oppførsla til fulle menneske. Det er på tide at ein seier eit tydeleg nei til all servering av alkohol om bord!

Dårleg vinutval på danskebåten!

Det er vanskeleg å la vere å bli skuffa når ein ser det dårlege vinutvalet på danskebåten. Etter ein ferie i Frankrike er det surt å konstatere at ein gjorde ein tabbe når ein venta til det siste med å kjøpe vin.

Billigare danskebåt!

Danskebåten er eit overprist tilbod som ekskluderer mange menneske. Reiarlaga bør slutte med grådigheita si, og gi noko tilbake til alle dei som ønskjer å reise til Danmark.

Elendig danskebåt

Danskebåten ligg i dag langt unna den standarden ein finn på utanlandske cruiseskip. Det er på tide at reiarlaga tek seg saman og gir kundane eit likeverdig tilbod!

Hvorfor sensurerer ØP bort helt saklige innlegg?

I det siste har jeg i noen debatter lagt merke til at ØP sensurerer bort helt saklige innlegg skrevet av folk under fullt navn. Innleggene er sikkert ikke politisk korrekte, men dog helt saklige.

Jeg synes det er farlig når ØP driver meningssensur og nekter folk å komme til ordet og bare slipper igjennom det som er politisk korrekte ytringer.

Evangeliet på 4. s. etter Påske.

Fra Hans Nielsen Hauges Postille.

Evangeliet på 4. søndag etter Påske.

Noen av Norges rikeste og mektigste «krangler» med kommunen om oppføring av boliger på Ensjø/Helsfyr

Ensjø aktuell informasjon har tidligere skrevet om boligprosjektet Grenselunden som ligger i Grenseveien 97 rett ved Fyrstikktorget på Ensjø/Helsfyr.

Vestre Porsgrunn kirke

Porsgrunn vokste frem som ladested under Skien og fikk bystatus (kjøpstadsrettigheter) i 1807. Kirkemessig sognet Vestsiden til Solum prestegjeld, mens Østsiden sognet til Eidanger prestegjeld, før de to ble utskilt i et eget prestegjeld ved årsskiftet 1763-64. Like før ble det oppført kirke begge steder. Vestre Porsgrunn hadde da hatt kirkegård siden 1690, og et lite tømret hus på kirkegården regnes gjerne som en forløper til kirken. Det lille kapellet ble også brukt til prekener, og i 1722 ble det avløst av et nytt.

Vestre Porsgrunn kirke (eller Vestsidens kirke) ble oppført av byggmeter Joen Jacobsen og innviet den 16. mars 1758 under navnet Immanuelkirken. Det er en laftet langkirke som ifølge Kirkesøk har 250 sitteplasser. Det er trolig noe mindre enn opprinnelig, for boken «Kirker i Telemark» (utgitt 1986) opererer med 400, mens «Kirker i Norge» opererer med beskjedne 170. Kirken har tårn ved inngangen i sør, og koret er rett avsluttet og har sakristi i forlengelsen. Årstallet på vindfløyen i spiret er for øvrig 1757, formodentlig det året kirken kom under tak.

Gruveslam-saken

Manglende opplysninger:

Er det vurdert alternativt bruk av rest"avfallet", og hvorfor vil man kaste istedenfor å bruke stoffet?

Kameraovervåking av eget hus og hage

For den som lurer på hva politiet gjorde på Nordhammeren i går, så var det noen som hadde anmeldt meg for å ha et viltkamera på tomta mi. For så vidt en høflig politi som ringte meg opp under et hyggelig konfirmasjonslag og sa at det var noen som følte seg overvåket i nabolaget.

Stongfjorden treng folk

Einebustad til salgs.

Nedtelling før avreise fra Funchal mai 2015

Stengte grensejusteringer

Lardal kommunestyre gjorde en helomvending og stemte mot sitt forrige vedtak om å avvente hva Kongsberg mener om grensejustering for Hvittingfoss. Jeg er forbauset over argumentene som ble brukt i debatten.

For det første er det er ingenting fra Kongsberg side som er forandret siden sist Omholt fikk flertall i kommunestyre for at vi istedenfor å stenge døren da, skulle avvente Kongsbergs diskusjon om grensejustering. Kongsberg har pr idag sagt at det kan være aktuelt med grensejusteringer.

Are Holen 70 år.

Are Holen,Acems grunnlegger og mannen bak Norsk Yogaskole fyller 70 år.Dette blir behørig omtalt i Dyade nr 2/15 med tittelen “Stillhetens stemme”.Are Holen har hatt en kapasitet utenom det vanlige.Han er professor i medisinske adferdsfag,psykiater,gruppeterapaut,vegetarisk kokk(har holdt mange vegetariske kokekurs.)Innen fagmiljøet er han spesielt kjent for utviklingen av RITS,en samtalebasert bearbeidelsesmetode for personer utsatt for traumatiske hendelser.(Han bidro vesentlig ved Alexander Kielland ulykken,Estoniaulykken og angrepet på World trade senter i det terapautiske etterarbeide).Ved Utøya-massakren var han en av to sakkyndige som i retten redegjorde for ettervirkninger for ofre og pårørende.

Det finns ingen som har tid

av Edith Södergran (1892-1923)

Det finns ingen som har tid i världen

Soner

Soner er Origos møtesteder. De kan fungere som blogger, diskusjonsgrupper, fotosider eller prosjektverktøy. Disse sonene har vært ekstra populære i det siste:

igra : (Ingen beskrivelse)
ULO UFØRES LANDSORGANISJASJON. : (Ingen beskrivelse)
Sykle på Kløfta : Trafikkfarlige steder
leffe : utvalgte bilder
Piotr Michalak : (Ingen beskrivelse)
fiks testsone : testsone for fiks origo
Ottar : (Ingen beskrivelse)

I løpet av uken er det skrevet 318 innlegg, 1320 kommentarer og lagt ut 1683 bilder i Origos 10293 soner. Origos største sone har 15629 medlemmer.

Folk

Origo har 421037 registrerte medlemmer. Av disse var 925 innom sist døgn.

Lokalsoner

En lokalsone er et møtested for folk, samtaler og nyheter fra og om stedet du bor. I samarbeid med lokale redaksjoner skal vi åpne lokalsoner for hele Norge. Hittil har vi åpnet 65 lokalsoner. Disse vokser mest:

Arrangementer

På Origo kan du legge ut arrangementer og finne ut hva som skjer i din del av landet.

Det er 2929 arrangementer framover. Hittil er det blitt delt 499402 arrangementer gjennom Origo.

Identitet og roller

Hvis du vil, kan vi sjekke hvem du er slik at de du diskuterer med kan vite at du faktisk er den du gir deg ut for. Med en bekreftet rolle kan du i tillegg skilte din tilhørighet når du uttaler deg i kraft av din rolle i en organisasjon. (Fulle navn vises kun når du er logger inn.)

Jens-Henrik S.
Student, Westerfag
Svein A. H.-L.
Trond E. J.
May H. S.
Fylkessekretœr i Demokratene/østfold, Demokratene i Norge Østfold
Svein A. H.-L.
Gunn E. B.
Kommunikasjonsrådgiver, Vann- og avløpsetaten, Bergen kommune
Morten S.
Hovedtillitsvalgt, Fagforbundet
Anne M. S.
Prosjektleder , Norsk Hardingfelesenter
Mohammad A. R.
Daglig leder, AR Advokatfirma MNA
Mariam N.

44906 har fått bekreftet sitt virkelige navn. 92183 kan signere bidrag med offisielle roller i partier, bedrifter eller organisasjoner. 122630 kommentarer og innlegg er signert med en bekreftet rolle.

Samtaler

Akkurat nå pågår 115 samtaler på Origo. Dette er noen av de mest aktive:

Tøys og Tull, mattips, dikt, alvor, gode råd og bilder m.m. 38254
« Litt kjapp middag etter bursdags-kaker, koselig feiring med f…» — Laila K. H.
MORROKLUMPEN HUMOR OG SKJEMT<a href="http://www.picgifs.com/glitter-text-generator"></a> 20991
«Du ser meg ut som eldreomsorg du, Roy! Å nei, her er’e nok de eld…» — Janke M.
Ha en riktig fin dag, alle ORIGO venner 20774
«Jeg er stort sett bare på mobilen om dagen.. Og her mangler jeg …» — Unni D.
Liv og røre på fuglebrettet. 4339
«Sjura (skjære) på leting etter mat en vårdag i Sarp. :) Den e ve…» — Ann C. S.
AP STORE KONGSTANKER OM SEG SELV !!! 3608
«Hvorfor øker antall unge uføre: 1. Flere premature barn reddes …» — Bengt K.

Origo-bloggen

Siste nytt fra den offisielle bloggen til Origo.

Takk for meg!

Etter nesten tre innholdsrike år i Origogruppen takker jeg for meg. Det har vært lærerike år hvor jeg har jobbet mye med digital k…

Visuell magi - når Even tryller data om til bilder

Offentlige institusjoner har i flere år klødd seg i hodet over hvordan de skal bruke sosiale medier. Kanskje de kan få minst like …

Nytt fotoredigeringsverktøy på Origo - Pixlr

Når du skal redigere banner i en sone du har på Origo, vil du fra nå bruk Pixlr, ikke Picnic som tidligere. Redigeringsverktøyet P…

Social Timing: Nå kan du forhåndspublisere på Origo

Foretrekker du å skrive et utkast og lagre før du trykker publiserer? Eller har du funnet ut at tirsdag 08:30 er det PERFEKTE tids…

Siste nytt fra vi som lager Origo

Origo er alltid under utvikling. Vil du bidra med forslag eller spørsmål, håper vi du tar turen innom Vaktmesterkontoret.

Oppdatering som kan brekke enkelte ting

Vi har kjørt ut en viktig oppdatering som legger grunnmuren for noen viktige forbedringer vi vil komme med framover. Vi har gått g…