Grand Hotell 1965

Vist 68 ganger. Følges av 3 personer.

Kommentarer

Dette er da utrolig bilde, den Hvite bilen på bilde er en Ford Zephyr og eier av den er Hans Komnæs i Steinbakken og Heyerdalshuset hehehe den har jeg sittet i mange ganger , jeg er helt sikker på den ja heheheHans Komnæs eide jo Grand Hotell den gang så han var Direktør der

Fint at du fant igjen dette bildet Stabru, det har jeg nok ikke sett den gangen det ble lagt ut. Terje Ythjall (Andersen) og jeg jobbet på Grand som pikkoloer i helgene og i sommerferiene. En av oppdragene var flagging og hotellet flagget normalt med flagg fra de landene som en hadde gjester. Bak resepsjonen hadde man et lite rom med utrolig mange flagg . Gjester fra de mest eksotiske land kunne derfor finne igjen flagget sitt på flaggstengene utenfor Grand. Helt til høyre på hotellet holdt Smith-Larsen til med sin frisørsalong. Kanskje Jan Einar kommer innom med et årstall for bildet – Saab med delt bakrute kan kanskje hjelpe oss?

Ja, jeg er enig med O2,, det er hyggelig at dette bildet kommer fram i gatelyset igjen.
Vinteren går jo på hell i disse dager, men fortsatt kan snøen i all sin hvithet spores rundt om, akkutat som på dette bildet av hotellområdet.På den tiden tråkket vi rundt på Storgaten om kveldene, mellom Grand og Munken i våre lune “Homotøfler” Slik holdt vi oss varme på beina under all flørtingen vi førsøkte å få i stand.
Bildet skal være fra 1965, så vidt jeg har fått oppgitt.

ja det er artig og se, jeg startet også min unge yrkes kariere som piccolo der nede i min grønne uniform og runde hatt , hadde også ansvar for flagga og hovmester Bergersen var utrolig korekt person og fulkte opp at alt skjedde til tiden. Var jo en del finer frokost gjester som kom hver morgen det og hadde sine egne faste bord inne på Blomsterhaven.Senere ble jeg kelner der nede , var opplæring så gikk der som landets yngste kelner men jeg ble aldrig utdannet til det . Husker jeg ikke helt feil var det også Bowingbane nede i kjellern ved siden av Calle den gang. mener jeg kastet mine første Biljard baller der nede.hehehehe

Fint Jan Einar, da var nok både Terje Y og jeg ferdig på Grand Hotell. Ferdig var vel kanskje Bjørn Pettersen med læra hos Smith Larsen også. Nede i kjelleren på Calle stod imidlertid disse fire og tappa øl og serverte mat i mange år enda – nå er jo det også historie. Guttane husker dere vel og damen er gamle fru Westvang, nå 95 år gammel!

Stabru, antar at du jobbet sammen med disse folka også!

Antar at dette bildet er tatt helt i begynnelsen av 60-tallet!

hehe ja det er sant bare 2 av dem husker jeg men husker ikke navnet deres desverre. Ellers jobbet vel fru olsen der nede på Blomsterhaven ja må vist ha litt tid på meg og tenke hvem som arbeidet innenfor murene til Komnæs der ja hehehe.

Navn kan jeg Stabru, så jeg trør til. Fra venstre ser du Leif Nygaard, så kommer Bjarne Solli og helt til høyre Haga. Nygaard og Haga har gått bort, men gamle Solli er stadig å se i Larvik sentrum!
Jeg har for snart to år siden skrevet om Komnæs og mine arbeidsøkter i vinkjelleren på søndagene. Det var da etterfylling av vindiskene – husker det som en flott opplevelse.
@Stabru – den pikkolo-kalotten nektet både Terje Y og jeg å bruke – Det var stritt nok å gå i den varme grønne dressen og sjaue kofferter!

Ja der kom navnene deres , ja Sollie ser jeg i byen innimellom så det er hyggelig han tar sine buss turer til byen hehehe., Jeg forsøkte og nekte og gå med den lua jeg o men det ble ikke akseptert, følte meg som de sjokolade gutta på nasjnalteatret som gikk rundt i salen og solgte sjokolade hehehe de hadde samme uniformer husker jeg hehehe Komnæs og Hovmester Bergersen var strenge på det med vin og alkohol for meg jeg var jo så altfor ung den gang men jeg gjorde mitt beste, Ellers så gikk jeg med morgenavisen en periode og aftenposten morgen og kveld så tiden fløy der også på den tiden.

Bildesamlingen (68 bilder)

 
Annonse