Hjelp om Origo

Om Origo

Med Origo blir det lettere å ta vare på lokalmiljøet ditt, interessene dine, familien og vennene dine.

  • Din Side kan du samle dine venner og familie og dele samtaler, bilder og planer. Du kan selv bestemme hvem som skal få se hva.
  • Du kan starte soner. Soner er egne nettsteder og kan brukes til å organisere foreninger og interessegrupper. De kan være synlige også for folk som ikke er registrerte Origo-medlemmer. Soner har verktøy for blogging, debatt, avstemminger, foto-deling og felles-kalender. Soner kan være svært ulike. Se sonen om Foto eller innbyggerforeningen for Ballstad for et par eksempler.

Her følger noen eksempler på hva du kan gjøre i Origo-universet:

Vær personlig
Kjernen i Origo er din egen profilside. Her samler du venner, familie og kjente, legger ut bilder og personlige betraktninger. Du kan lage en småsær og flott blogg om jakt, dekke ditt eget hverdagsliv i Odda, si noe gøy om ditt liv som nybakt far eller fortelle historien om kjøttrullen du lagde til jul.

Lev lokalt
Origo er full av samlingssteder med lokal tilknytning. Noen savner trikken i Bergen, andre tar beina fatt (eller hopper i båten). Flere lokalaviser samler hele bygda til bildedugnad, og lokale fotoklubber deler sine blinkskudd.

En personlig blogg om nordnorske uttrykk skapte grunnlag for en hel sone for livet nord for moralsirkelen. I Ballstad var Origo-forumet sentralt da kraftselskapet bestemte seg for å bygge ut fiberoptisk kabel.

Gjør noe sammen
På Origo får du blest om, nyss om og kan prate om samlinger og arrangementer. Samle folk til en lydhealing på Brandbu, varm opp til et svett skirenn, eller kok opp en plan om et matbasert vårtreff i fjæra. Lager du en egen sone, kan du både samarbeide internt i organisasjonen din, og bruke den til å få ut arrangementer i lokalavisen. Kanskje får dere også en artikkel i avisen?

Spør fellesskapet
Noen lurer på hvor de kan spise godt i Praha og Svolvær. Andre går på jakt etter rar pasta på Vestlandet eller lurer på hvilken musikk de bør trene til. Origos bereiste medlemmer deler villig oppskriften på hvordan du slår ihjel seks timer i Paris.

Blås ut
Origo er ikke bare stedet for de siviliserte og ettertenksomme samtaler (men det også). Vil du ha temperaturen opp er det bare å rope ulv i en Hedmarksavis, debattere flyplass og kommunikasjon hvor som helst i Nord-Norge, kåre en muligens plagiert fotball-logo i Sarpsborg, eller spasere ut i minefeltet verdens 50 beste plater – den definitive lista. I Førde får du fjeset ditt på trykk dersom du holder deg innenfor åtte linjer og sier noe vettugt om en lokal sak.

Bli med og lag Origo!
Origo trenger stadig litt forståelse, siden det meste er under kontinuerlig utvikling. Vi begynner likevel å bli rimelig fornøyde. Vi setter veldig stor pris på om du kommer og hjelper oss å få det riktig ved å melde deg inn og bidra med råd, ønsker og kritikk på vår sone Vaktmesterkontoret